UITLEG DONEER MEER INFO

Draag het water naar Afrika en kom in onderstaand filmpje!

Zoek jouw filmpje!


Je moet 3 of meer letters invullen {{searchResultText}}
IK DOE MEE!

Aantal dagen te gaan!

{{getCaption(videoSlot.video)}}
Nederland
Ghana

UITLEG

Wie heeft er gewonnen? Bekijk de winnende filmpjes!

SPELREGELS

1. Breng bal en beker water van links naar rechts in beeld
2. Je mag geen water morsen, want dit is belangrijk en schaars
3. Je kan dit op 2 manieren doen: maak een creatieve dribbel of houd de bal hoog

SPELTIP

Speel het met z’n drieën: Eén filmt. Eén geeft het water aan. Eén is de waterdrager. Rouleer met z’n drieën.

TIPS VOOR HET FILMEN

1. Film het op zo’n 5 meter afstand
2. Houd je camera of telefoon horizontaal
3. Zorg dat de waterdrager van links naar rechts goed in beeld is, maar de aangever niet.

WAT ZIJN WATERDRAGERS

Waterdragers zijn mensen uit het voetbal die het zware werk voor anderen opknappen. Dat is een gezegde uit het voetbal. Iedereen kent Messi en Ronaldo natuurlijk, maar die kunnen alleen schitteren als anderen het zware werk voor hen oplossen.

     
Blijf op de hoogte
van ons programma!

DONEER

Doneer en help kinderen aan schoon drinkwater

WAT KUNNEN WE DOEN MET JOUW DONATIE?

* Dit zijn voorbeelden van kosten om Dari en Manu en hun vriendjes en vriendinnetjes te helpen. Naast Ghana zijn we ook actief in Kenia en Mozambique. De kosten verschillen per land en per situatie. Deze bedragen zijn daarom bij benadering en kunnen in de praktijk iets duurder of goedkoper zijn.

€3,50

2 kinderen hebben een jaar lang schoon drinkwater, voor, tijdens en na het voetballen.

€5

2 kinderen hebben een jaar lang schoon drinkwater en een coach die hun voetbaltraining en educatie over water geeft.

€11

Een schoolteam van circa 16 kinderen heeft een jaar lang een coach die hun voetbaltraining en educatie over water geeft.

€25

1 kind heeft 10 jaar lang schoon drinkwater en een coach die hem/haar voetbaltraining en educatie over water geeft.

€19.259

Een school kan de hele Football For Water aanpak voor lange tijd, zeker 10 jaar, implementeren. Dit betekent schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en educatie.

DONATIE

Ik doneer eenmalig

GEGEVENS

Selecteer uw bank

iDeal

E-mailadres


U ontvangt een e-mail ter bevestiging

Uw donatie wordt op de rekening van Unicef gestort. Dat is een van de initiatiefnemers van Football For Water. Zij zorgen ervoor dat 100% van uw donatie bij de kinderen komt.


MANU


DARI

OVER WATERDRAGERS

VOOR WIE DOEN WE HET?

We doen het voor de kinderen die in Ghana meedoen aan het Football For Water programma. Manu en Dari bijvoorbeeld. Manu is 13 jaar en speelt de sterren van de hemel. Het is zijn specialiteit om de verdediging te dollen. Dari is een echte teamspeler. Zij zorgt ervoor dat anderen beter spelen omdat ze haar teamgenoten altijd goed coacht.

Ze hebben niet altijd de beschikking over schoon drinkwater. Dat is niet alleen erg omdat je dat nodig hebt om te voetballen. Het is zelfs van levensbelang. Ook zijn de omstandigheden niet altijd hygiënisch. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, want je kan voor een lange tijd diarree krijgen en dan droog je uit.

FOOTBALL FOR WATER

Football For Water brengt hier verandering in. Het programma zorgt voor schone toiletten en wasvoorzieningen op scholen. Ook zorgt het programma voor schoon drinkwater. Op deze manier kunnen kinderen altijd hun handen wassen voor het eten en na het sporten, en hebben ze voldoende drinkwater om een gezond en sportief leven te leiden. Football For Water leidt ook voetbalcoaches op die de kinderen de juiste tips en vaardigheden aanleren om hier op een goede manier gebruik van te maken. Zo streven we voor gezonde kinderen! Dari en Manu weten hoe belangrijk het is!

Siem en Luuk de Jong hebben vorig jaar hun initiatief De Jongsters opgezet. Siem en Luuk zijn twee broers die op hoog niveau voetballen. Dat is best bijzonder. Ze zijn allebei geboren in Zwitserland, als kinderen van op topniveau volleyballende ouders. Sporten zat dus al in hun genen.

De Jongsters is een club van én voor jongens en meisjes die graag het beste uit zichzelf willen halen. Net als Siem en Luuk de Jong. Door zo goed mogelijk te voetballen willen we namelijk niet alleen winnen, maar óók het goede voorbeeld geven: doe je best en je kunt steeds een beetje beter worden. Het verschil maken! Niet alleen in het veld, ook in de wereld om je heen; in je buurt, thuis of op school. En dat is minstens zo belangrijk! Ben jij een held in én langs het veld? Dan ben jij een echte Jongster!

Wie heeft er niet aan een schoolvoetbal toernooi meegedaan? Het zullen niet veel kinderen zijn. Met het KNVB schoolvoetbal toernooi brengt KNVB, samen met zo'n 5000 vrijwilligers, meer dan 240.000 jongens en meisjes van ruim 5.900 basisscholen in beweging. Hiermee is het KNVB Schoolvoetbaltoernooi de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Jaarlijks vinden de finales plaats in Zeist. Dit jaar op 17 juni. Kom ook kijken naar de beste schoolvoetballers van Nederland!

ZappSport is al jaren hét kindersportprogramma voor de Nederlandse jeugd. Kinderen kunnen er terecht met hun sportproblemen, laten de kijkers zien wat hun sport inhoudt en onder leiding van presentatoren Ron Boszhard en Naomi van As nemen jongens en meisjes het tegen elkaar op in een sportieve strijd der sexen. ZappSport is er voor iedereen die van sport houdt.